Jag glömde bort en sak, för att ni, mina trogna läsare ska få äta så gott godis som mej*smaskar högt* så lägger jag upp godisrecept här:)
Torkad lever
Köp hem vanlig nötlever (brukar vara ganska billigt).
Lägg den hel på en tallrik och kör den på max effekt i micron tills den blivit grå på ytan, ta ut den ur micron och skär i lämpliga godisbitar. Sätt sedan in det i micron på max effekt igen tills dom små bitarna är helt torkade kolla dom ca varannan minut så märker du när dom är torra. Låt dom svalna och sedan är det bara att sätta i en plastpåse eller bunke och använda som lyxgodis till vovven.
Det går även bra att frysa den torkade levern så den inte hinner bli dålig mellan varven.
Torkad Blodpudding
Torka blodpudding är ju också lätt och uppskattat. Bara att skära i bitar, lägga på en plåt/fat och torka i ugnen i 30 min på 100 grader
Micrad Korv
Skär korven i slantar och lägg på en tallrik. Kör i micron på full i effekt i ca 5-10 min. Så får man korv som är lättare att ha med i fickan :) Går även att göra samma sak med bacon.
Här kommer lite bra nerkylningstips i ätbar form till hunden.
Fryst märgben.
Melon.
Isbitar.
Vill man göra det lite extra roligt för hunden tar man en mindre burk (som du kan ha sönder), fyller den med vatten.Lägger i en godbit, tex morot, melon, eller något annat som inte geggar ihop i vattnet. Sätter en pinne i det, gärna som du kan ta bort efter vattnet har frusit. På så sätt känner hunden lukten genom isen och börjar jobba sig ner till godbiten.
Lösgodis:
* Koka ett grishjärta i lättsaltat vatten och låt svalna.
* Dela hjärtat i bitar.
* Dela blodkorven i bitar.
* Dela grillkorv i bitar.
* Dela köttbullar i bitar.
Torka i cirka 80-90 graders värme i ugnen.Ta ut dem efter cirka 45 minuter, när de är genomtorra.Ha ugnsluckan lite på glänt under torkningen så att fukten försvinner!
Softlan
8 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar